Защо избрах фитнеса?

Като всяко едно слабо момче, още от дете винаги съм искал да изглеждам като Супергерой от филмите. След като преминах през редица спортове, които съм описал в своята Автобиография, започнах да посещашам спортната площадка, намираща се в училището зад блока, в който живеех. Тренирах редовно на лостове и успоредки, изпълнявах редица упражнения, които сам си откривах в Интернет пространството и редовно обменях опит с трениращите на този вид площадки. Разполагах само със собственото си тегло и няколко вида железа, които в продължение на няколко месеца изключително успешно ми помогнаха да изграждя много приличен спортен вид и стабилна мускулатура.

С течение на времето все повече исках да се развивам, да уча, да надграждам собствените си знания и съвсем скоро започнах да посещавам фитнес зала. Тя всъщност ми даваше всичко, от което се нуждаех тогава. След като мина още малко време, жаждата за знания не стихваше и това беше причината да се запиша в Колеж по спорт „Биофит“. Фитнесът се оказа необятна наука, грабна ме в своя силен хват и ме караше постоянно да искам да изживявам нови неща чрез нея.

Последва и моята първа подготовка за състезание по културизъм, а целта бе да не спирам да обогатявам запасите си от знания, а нивото си да покачвам все по-високо. Подготовката за състезание ме научи на това да се старая да осмислям всяка една тренировка, всяка една част от диетата и да пречупвам всичко ново, което уча, през изцяло нова призма.

Фитнесът е изключително тясно свързан с културизма и двата спорта вървят ръка за ръка. Всеизвестен факт е колко трудоемка е подготовката за едно състезание по културизъм и колко много време, енергия, нерви и свободно време коства то. Но аз бях изцяло отдаден на това мое ново хоби. Исках да бъда по-добър от преди и да победя този, който всяка сутрин виждам в огледалото. Е, успях, изградих зверска дисциплина, страхотна прецизност и нереална воля. Тази комбинация от новопридобити лични качества ми помогна не само да стъпя на сцената, но и да предавам тази стратегия на всеки мой настоящ клиент. Пътят, по който продължавам да вървя е нелек, но и категорично си заслужава!

Аз ли избрах фитнеса или той избра мен, не знам. Знам само, че това е моето призвание и че това е мястото на което се чувствам себе си, мога да предам всяка частица емоция на своите клиенти и да накарам и тях да горят в този изпълнен с цветове спорт, който умее да дава МНОГО, стига да умееш да даваш и ти!

Аз не искам да бъда най-добрият треньор, състезател, трениращ. Аз искам да правя това, което най-силно обичам- да практикувам всичко това. Към днешна дата знам само, че фитнесът още нищо не ми е показал и тепърва предстои да запълва всяко любопитно местенце от моя ум.

Защо фитнесът?

Защото, когато тренирам и помагам на хората – аз съм себе си!

Comment 1

Comments are closed.